Jdi na obsah Jdi na menu

PilsAlive 2019

 

12.jpg

 

snimek1.png

snimek2.png

 
konal se 
v sobotu 8. 6. 2019 
Plzeň - Františkanská ulice 
 

 

8 června 2019 od 13 hodin proběhl 11. ročník křesťanského hudebního festivalu PilsAlive.

Cílem tohoto festivalu je podpora a setkání různých hudebních skupin a souborů, hrajících při bohoslužbách a ostatních křesťanských akcí na rytmické nástroje a zpívající své vlastní i převzaté písně. Předně je snaha podpořit ty nejmenší a začínající hudebníky.

 

Tento ročník měl však v Plzni jiné umístění a to na nádvoří bývalého františkánského kláštera. Ke změně místa přispěly stavební práce probíhající i na nádvoří Plzeňského biskupství, kde poslední roky festival probíhal.

Jako první rozehřávací kapela byla Tři-dva-jedna z klatovska, která svým temperamentem a krásně znějícími spirituály nenechala nikoho na pochybách, že tam, kde hraje, přináší radost.

Druhý v pořadí vystoupil bluesový solista P. Martin Sedloň Omi, který svým hlasem i hudebním provedením každého posluchače vnořil do hloubky jeho textů vypovídajících o životě člověka a jeho vztahu ke Stvořiteli.

V následujícím vystoupení klatovská křesťanská kapela nesoucí název Plamínky ve svých chválách v každém z nás rozsvítila odraz krásného a hřejivého tepla lásky našeho Hospodina.

Uprostřed festivalu si pořadatelé troufli dát hudební bonbónek v provedení velice známé vokální skupiny Hlasoplet seskládané z profesionálních hudebníků. Jejich po všech stránkách skvělé vystoupení přilákalo u ulice značné množství posluchačů.

Po Hlasopletu vystoupil za vedení a hudebního doprovodu manželů Jany a Jaroslava Pachnerových plzeňský Sboreček, který působí ve farnosti bratří františkánů v Plzni – Severní předměstí a pravidelně doprovází nedělní mše svaté pro děti.  Svými písněmi poukázal na víru, naději a lásku, které všichni potřebujeme k správnému životnímu nasměrování.

A na závěr zpěvák, kytarista, flamer a muzikálový sólista DJKT  Radek Antonín Shejbal svým vystoupením uzavřel festival, dopletl květinu různosti žánrů a vylil na posluchače ve skvělém hudebním provedení i samotné řeči tok hlubokých myšlenek, které nenechaly nikoho na pochybách, že člověk i lidstvo potřebuje lék.

 

Dlouhý potlesk potvrdil, že všichni jeho myšlenky přijali.

Na úplný závěr Otec biskup František požehnal festivalu, všem přítomným i celému městu.

Tak zas příště. Už teď se těšíme, co nám přinese festival PilsAlive v roce 2020.